Steden

Historisch centrum Steenwijk

U kunt hier prima winkelen of uw dagelijkse boodschappen doen. Ook als u behoefte heeft aan cultuur, dan is een bezoek aan Steenwijk een aanrader.

Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd en niet voor niks, u vindt hier vele bruggetjes waar de oude punter nog steeds dienst doet, de talrijke oude boerderijen zullen het gevoel van oude tijden doen opleven. Maar Giethoorn biedt ook uitstekende mogelijkheden voor watersport. Door de vervening onstonden plassen en meren. Om de gewonnen turf te vervoeren is men sloten en vaarten gaan graven. De vele bruggetjes (176 in totaal) dienen vaak als enige toegang tot de huizen omdat deze vaak op eilandjes gebouwd zijn. De eigenaren moeten soms een paar honderd meter lopen omdat ze vaak niet met de auto bij hun huis kunnen parkeren. De enige verbinding is een fietspad dat centraal door het dorp loopt en het meeste verkeer vindt dan ook plaats over het water met de tradionionele punter, voortbewogen met en punterboom.

Kalenberg en de Weerribben

Lange tijd was Kalenberg, midden in de Weerribben, de enige bewoonde buurt tussen de ‘weren’, de vaarten tussen de smalle stroken land (ribben) die door de vervening ontstonden. Een deel van het dorp is alleen over water te bereiken. Het natuurgebied biedt vele mogelijkheden voor fiets en wandeltochten. Maar wilt u echt op unieke plekjes komen dan is het aan te raden een kano te huren en door het gebied te peddelen waar u schilderachtige herinneringen zult opdoen die u nog lang bij zullen blijven.

Meer over vakantiepark 't Eeser Heideveld