Musea

Kermis & Circusmuseum Steenwijk

Midden in het pittoreske stadje Steenwijk, op loopafstand van het NS-Station bevindt zich het kermis- en circusmuseum. Een uniek en knus museum waar de bezoeker in ieder hoekje een nieuwe verrassing aantreft. Het museum bestaat uit twee gebouwen verbonden door een gezellige binnenplaats. In het museum wordt u welkom geheten door twee beroepskrachten en vele vrijwilligers. Zij kunnen ook een rondleiding verzorgen met een complete uitleg over alles wat er in het museum te zien is. Het museum groeit en is volop in beweging. Er zijn wisselexposities en steeds weer worden nieuwe aanwinsten getoond waardoor een tweede bezoek altijd weer aantrekkelijk is.

Stadsmuseum Steenwijk

Stadsmuseum Steenwijk is gevestigd in een karakteristiek pand uit de 19e eeuw en staat aan de Markt 64 in Steenwijk. Het museum geeft inzicht in de cultuur en historie van het charmante vestingstadje. De kerncollecties zijn: Eskaf aardewerk, Monsieur meubelen, wildebras poppen, Bijkamp zilver en de Steenwijker tabaksindustrie. Verder is er een winkeltje en een keukentje uit grootmoederstijd. Op de eerste verdiepiing vindt u een handwerkkast uit de vorige eeuw en een maquette van Steenwijk anno 1700.

Marimar Zeemuseum Vledder

Sinds 1965 bevindt zich in het Drentse dorp Vledder een zeemuseum. Dit museum herbergt de unieke verzameling zee curiosa van wijlen juffrouw Jeanne Warners. Zij is de oprichtster van dit zeemuseum.

Meer over vakantiepark 't Eeser Heideveld