Historie van vakantiepark 't Eeser Heideveld

1971-1974

In 1971 kocht de familie van der Brink de grond van de familie Jongbloed en legden gedurende 2 jaar de basis voor de ontwikkeling van het vakantiepark. Tijdens deze periode is ook de kantine gebouwd. De camping is gelegen aan de rand van Landgoed de Eese met prachtige heidevelden, dus de naam ‘t Eeser Heideveld was snel geboren.

1974-1982

Vanaf 1974 nam de familie P. van Spronsen het roer over. Omdat er geen woonhuis bij was bouwden zij er een privé woning bij met het idee om de exploitatie van de camping beter te kunnen coördineren. Ook hebben zij de infrastructuur uitgebreid.

1983-1985

De familie G.P.C. van Schaik was een recreatieondernemer uit het midden van het land waar de familie in het Hollandse Rading destijds een bungalowpark runde. Tussen 1983 en 1985 veranderde men het bestaande Ven gedeeltelijk (Een ven is een klein, meestal ondiep meer dat voorkomt op Pleistocene zandgronden*) in een kanovijver en legde men de nu nog aanwezige eendenvijver aan.

1986-2011

Na de periode dat de familie van Schaik de camping exploiteerde, namen de huidige eigenaren Dhr. P. Wierda en Mevr. W.M. Voogd het bedrijf over.
Dhr. P. Wierda is opgegroeid op de camping van zijn ouders, die in de gemeente Gaasterland zuid-west Friesland (Camping de Wite Burch) vanuit een boerenbedrijf een camping hebben opgebouwd. Deze camping hebben zij nog een periode van 5 jaar gepacht. Maar omdat zij graag een eigenbedrijf wilden starten hebben zij in 1986 Camping ’t Eeser Heideveld overgenomen. In de eerste jaren hebben zij het hoofdriool aan laten leggen en is er drainage aangelegd. Enkele jaren later is het grootste deel van de velden voorzien van zwaardere stroom (6 ampère). In 2002 is er een centraal antenne systeem aangelegd zodat alle vaste plaatsen (110) voorzien zijn van televisie via de kabel. Voorjaar 2011 is de bestaande speeltuin volledig vervangen en zijn er 3 nieuwe speeltuintjes verspreid over de camping voor teruggekomen.

2012-heden

 De website www.eeserheideveld.nl is in 2012 online gegaan. Vanaf 1 januari 2012 is de naam Camping ’t Eeser Heideveld aangepast naar Vakantiepark ’t Eeser Heideveld.

 

Meer over vakantiepark 't Eeser Heideveld